2ο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

ModeratorModerator Moderator Αναρτήσεις: 751
Μεγάλη διάκριση για την Κύπρο – 2ο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό
«Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»
Η Cyta συγχαίρει τους νέους που διακρίθηκαν!


Με τον καλύτερο τρόπο η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, αφού μια κυπριακή συμμετοχή κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση σε παγκόσμιο μαθητικό διαγωνισμό για το περιβάλλον.

Τη μεγάλη διάκριση για την Κύπρο πέτυχε μια από τις εννέα κυπριακές συμμετοχές, που έλαβαν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, ο οποίος στη χώρα μας διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA με τη σταθερή στήριξη της Cyta. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από 27 χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι και διαγωνίστηκαν σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες.

Η Κύπρος πήρε το συγκεκριμένο βραβείο στην κατηγορία συγγραφής άρθρων στις ηλικίες 15-18 ετών, με τη συμμετοχή των μαθητών του Λυκείου Αγίας Φυλάξεων, Μάριου Δανιήλ, Κυριακής Χατζηχαμπή και Κατερίνας Παπαμιλτιάδους. Το θέμα του άρθρου τους αφορούσε « Μεγάλα αναπτυξιακά έργα… μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις – Το παράδειγμα της Μαρίνας Λεμεσού» Υπεύθυνη εκπαιδευτικός ήταν η κα Δήμητρα Χατζηχαμπή.

Οι κυπριακές συμμετοχές είχαν αναδειχτεί μέσα από τον τοπικό διαγωνισμό, που διοργανώνεται ανάμεσα σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Κύπρου και αφορά την επιλογή των καλύτερων μαθητικών άρθρων, φωτογραφιών και μικρών βίντεο με θέμα το περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο διαγωνισμός αυτός, ο οποίος διεξάγεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τυγχάνει της στήριξης της Cyta για έντεκα χρόνια. Αυτό επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον του Οργανισμού, τόσο για τους νέους και την παιδεία του τόπου μας, όσο και για το περιβάλλον και τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία για τη βιωσιμότητά του.

Τις συμμετοχές των μαθητών του διεθνούς διαγωνισμού αξιολόγησε πενταμελής επιτροπή από διακεκριμένες προσωπικότητες γνωστών φορέων και οργανισμών στο χώρο του περιβάλλοντος [UNESCO, National Geographic, European Environment Agency (EEA), International Institute for Industrial Environmental Economics (IIIEE) Young Maters Programme και Wrigley Company Foundation].

Η Cyta εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους νέους που διακρίθηκαν, αλλά και σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και τιμώντας τη χώρα μας διεθνώς. Συγχαίρει, επίσης, τους καθηγητές, που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες των νέων, τη CYMEPA για τη σταθερή ενεργό δράση σε θέματα Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και την Κυπριακή Κριτική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει πάντα το πιο δύσκολο μέρος του προγράμματος, αυτό της αξιολόγησης όλων των συμμετοχών.Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Επικοινωνίας Cyta

5 Ιουνίου 2015

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: [email protected]
Σχετιζόμενο:
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!