Η Microsoft δε θέλει οι χρήστες των Windows 10 να στραφούν στο Chrome και το Firefox browser !

ModeratorModerator Moderator Αναρτήσεις: 751
επεξεργάστηκε Οκτώβριος 2015 σε Τεχνολογία
Ένα νέο τρικ θα χρησιμοποιήσει η Microsoft σε μια μελλοντική έκδοση των Windows 10, προκειμένου να πείσει τους χρήστες του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος να επιλέξουν τον Edge browserέναντι του Chrome ή του Firefox.

Αυτό προκύπτει από την τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 (build 10568) όπου η Microsoft εμφανίζει ένα μικρό παράθυρο το οποίο ενημερώνει τον χρήστη για τα οφέλη του Edge browser.

Τα πλεονεκτήματα του Edge όπως τα αναφέρει η εταιρεία δεν είναι άλλα από τη δυνατότητα χειρόγραφων σημειώσεων πάνω σε ιστοσελίδες με τη βοήθεια συμβατού hardware όπως επίσης και η λειτουργία reading view που κάνει πιο ευανάγνωστες τις ιστοσελίδες που ενδιαφέρουν τον χρήστη.

Στη συνέχεια, ο χρήστης έχει να επιλέξει μεταξύ δύο κουμπιών, όπου το ένα εμφανίζει κείμενο που ακυρώνει κάθε προσπάθεια αλλαγής του προκαθορσμένου browser, και τον συμβουλεύει να προχωρήσει στη δοκιμή του Edge. Η ενέργεια αυτή της Microsoft, αναμενόμενα έχει δημιουργήσει αντιδράσεις, αρχής γενομένης από τη Mozilla, η οποία ως δημιουργός του Firefox αναφέρει ότι η Microsoft κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία αλλαγής browser από οποιονδήποτε το επιθυμεί, προχωρώντας μάλιστα στη δημοσίευση ενός βίντεο με οδηγίες για το πως να επανέλθει ο Firefox ως προκαθορισμένη επιλογή.

Για την ώρα οι παραπάνω αλλαγές αποτελούν μέρος μιας δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10 που θα αποτελέσει και την πρώτη σημαντική αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημα, όταν και θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Πηγή : http://www.insomnia.gr
Σχετιζόμενο:
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!