Δημιουργώντας μία μπαταρία 3.000mAh που θα φορτίζει κατά 48% μέσα σε 5 λεπτά!

ModeratorModerator Moderator Αναρτήσεις: 751
επεξεργάστηκε Νοέμβριος 2015 σε Τεχνολογία
Αν δεν έχετε ακούσει το όνομα Watt Lab να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για ένα τμήμα του Κεντρικού Ινστιτούτου Ερευνών της Huawei. Ο λόγος που αναφερόμαστε σ’ αυτό είναι ότι ανέπτυξε μία νέα μπαταρία, η οποία να μπορεί να φορτίζει δέκα φορές πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι μπαταρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε έναν “πονεμένο” κλάδο…
Καθώς τα σύγχρονα smartphones αποκτούν καλύτερες δυνατότητες, αλλά ο τομέας της αυτονομίας τους συνεχίζει να μας… “πονάει” , ακούγεται πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε, αν όχι μπαταρίες με μεγαλύτερη αυτονομία, κάποιες που να φορτίζουν γρηγορότερα. Κι εδώ η Huawei εντυπωσιάζει, επιδεικνύοντας μία μπαταρία που να μπορεί σε 2 μόλις λεπτά να γεμίσει κατά 68%, όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί.
Η μπαταρία που είδατε είχε βέβαια χωρητικότητα μόλις 600mAh, αλλά ακόμη κι έτσι ο χρόνος στον οποίο επιτυγχάνεται η φόρτισή της δεν παύει να είναι εντυπωσιακός. Με αυτή την τεχνολογία, ακόμη και μία μεγαλύτερη μπαταρία, 3.000mAh, μπορεί σε πέντε μόλις λεπτά να γεμίσει το 48% της χωρητικότητάς της, όπως βλέπουμε σε ένα ακόμη video.
Από τη Huawei υποστηρίζουν ότι η καλή κατάσταση της μπαταρίας δεν επηρεάζεται από τη σούπερ γρήγορη φόρτισή της, ούτε και η διάρκεια ζωής της, εκείνο πάντως που περιμένουμε είναι να δούμε ένα εμπορικό προϊόν με αυτή την καινοτόμα μπαταρία, καθώς σ’ αυτόν τον τομέα η αλήθεια οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες δε συμβαδίζουν συχνά με την... πραγματικότητα.

Πηγή: http://www.digitallife.gr
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!