Στην κατασκευή οθονών OLED επενδύει η LG Display

c0nstantinakc0nstantinak Member Αναρτήσεις: 12
Στην κατασκευή οθονών OLED επενδύει η νοτιοκορεάτικη LG Display, η οποία γνωστοποίησε τα σχέδιά της να επενδύσει 10 τρισεκατομμύρια γουόν (8,2 δισ. ευρώ) για να θέσει σε λειτουργία έως το πρώτο εξάμηνο του 2018 ένα νέο εργοστάσιο στο Παζού από το οποίο θα βγαίνουν οι οθόνες και προϊόντων της Apple, του μεγαλύτερου πελάτη της.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των οθονών OLED έναντι των LCD θεωρείται το γεγονός ότι οι οργανικές δίοδοι στο πάνελ είναι αυτόφωτες, δηλαδή δεν χρειάζονται εξωτερική πηγή φωτισμού (backlight). Στην απουσία οπίσθιου φωτισμού αποδίδεται επίσης, η τέλεια απόδοση του μαύρου καθώς και η βελτιωμένη απόδοση μιας εκτεταμένης παλέτας χρωμάτων. Ένα ακόμα ατού των OLED έναντι των LCD, οι μειωμένες απαιτήσεις σε ενέργεια -είναι γνωστό ότι οι οθόνες των smartphone/tablet καταναλώνουν πολύ. Στις τηλεοράσεις, η τεχνολογία OLED σήμανε και την εντυπωσιακή σημαντική πτώση των τιμών των τηλεοράσεων μέσα σε ένα χρόνο. Τέλος, οι οθόνες OLED είναι πιο λεπτές.

Η εφημερίδα Nikkei έγραψε σχετικά ότι είναι στα σχέδια της Apple η υιοθέτηση των οθονών OLED από το 2018, εντούτοις, το Bloomberg εκτιμά πως ακόμα και με το εργοστάσιο "P10" η LG Display δεν θα μπορέσει να καλύψει την ζήτηση και η Apple θα συνεχίσει να απευθύνεται και στην ανταγωνιστική Samsung Display.

Στην ανακοίνωσή της, η LG Display δηλώνει ότι πήρε την απόφαση λόγω της αναμενόμενης αυξημένης ζήτησης για πάνελ OLED τα επόμενα χρόνια και διευκρινίζει ότι το P10 θα παράγει και μεγάλες OLED TV, αλλά και εύκαμπτα πάνελ OLED για τα «έξυπνα» ρολόγια και οθόνες στα αυτοκίνητα.

Το νέο εργοστάσιο, η κατασκευή του οποίου ξεκινά άμεσα, θα καταλαμβάνει έκταση ίση με αυτή 14 γηπέδων ποδοσφαίρου και ύψος 100 μέτρα.

Πηγή: In.gr Τεχνολογία
Σχετιζόμενο:

Σχόλια

Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!

In this Discussion