Γερμανία: παράνομο το Friend Finder του Facebook

SpirosAgisSpirosAgis Member Αναρτήσεις: 145
Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας κήρυξε παράνομο ένα χαρακτηριστικό που ενθαρρύνει τους χρήστες του Facebook να δώσουν τις επαφές τους στο κοινωνικό δίκτυο, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις των δύο κατώτερων δικαστηρίων.

image

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αποφάνθηκε ότι το χαρακτηριστικό ‘Friend Finder’ του Facebook (εύρεση φίλων) προκαλεί παρενόχληση (και όχι μόνο) στους χρήστες.

Στη λειτουργία αυτή του Faceboοk οι χρήστες καλούνται να χορηγήσουν άδεια στο κοινωνικό δίκτυο, να τραβήξει όλες τις διευθύνσεις φίλων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή από τις εφαρμογές επαφών του χρήστη.

Αν κάποιος χρήστης παραχωρήσει την άδεια, το κοινωνικό δίκτυο αρχίζει την αποστολή προσκλήσεων σε μη χρήστες του Facebοοk για να πραγματοποιήσουν εγγραφή στην υπηρεσία.

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό είναι μια παραπλανητική πρακτική marketing, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις των δύο κατώτερων δικαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο το 2012 και το 2014. Τα εν λόγω δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι το Faceboοk παραβίαζε τη γερμανική νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων και χρησιμοποιούσε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
iguru.gr
Σχετιζόμενο:
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!