Ζήσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από τα μάτια των παιδιών!

ModeratorModerator Moderator Αναρτήσεις: 751
επεξεργάστηκε Ιούλιος 2016 σε Kοινότητα
22 παιδιά βραβεύτηκαν από τη Cyta σε Παγκύπριο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε με θέμα «O Τέλης προπονείται για τους Ολυμπιακούς στο Ρίο!»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, η τελετή βράβευσης του Παγκύπριου Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Ο Τέλης προπονείται για τους Ολυμπιακούς στο Ρίο!» που διοργάνωσε η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-2016, μέσα από τις σελίδες του Εικαστικού Ημερολογίου, το οποίο η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, σχεδίασε, εκτύπωσε και διένειμε δωρεάν σε όλα τα παιδιά της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης Παγκύπρια. Το Εικαστικό Ημερολόγιο είναι μια ειδικά σχεδιασμένη έκδοση του γνωστού τετραδίου ιχνογραφίας, περιλαμβάνει διαγωνισμό ζωγραφικής και είναι αφιερωμένο κάθε χρονιά σε ειδική θεματολογία. Κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβευτούν 14 έργα, δύο από κάθε ηλικιακό κύκλο, ενώ ένα βραβείο δόθηκε και σε μία από τις συμμετοχές των παιδιών των Ειδικών Σχολείων. Παράλληλα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που διεξήχθη στη σελίδα της Cyta στο facebook, το κοινό επέλεξε ακόμη επτά έργα, τα οποία επίσης βραβεύτηκαν.

image

Την εκδήλωση βράβευσης του διαγωνισμού τίμησαν με την παρουσία τους o Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ κα Όλγα Πιπερίδου, μέλη της ηγεσίας της Cyta και του Συμβουλίου της ΚΟΕ, αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στην Κυπριακή Ολυμπιακή Αποστολή για το Ρίο, οι οικογένειες των βραβευμένων παιδιών, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής, σε ομιλία του κατά την εκδήλωση, χαιρέτισε τέτοιες δραστηριότητες, που επιδιώκουν την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μέσα από την κατάκτηση της γνώσης, την καλλιέργεια στάσεων και την απόκτηση δεξιοτήτων και που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δραστήριους πολίτες, ενώ ευχαρίστησε και συγχάρηκε τη Cyta για την άριστη συνεργασία που αναπτύσσει με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το έμπρακτο ενδιαφέρον για την τέχνη, τον πολιτισμό, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

image

Εκ μέρους του Συμβουλίου της Cyta, ο κ. Φραγκίσκος Φράγκου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, τόνισε πως ο ενθουσιασμός των παιδιών και στο φετινό διαγωνισμό ήταν για ακόμη μια φορά μεγάλος:”1.500 παιδικά έργα γέμισαν χρώμα και θετική ενέργεια τα γραφεία της Cyta και απέδειξαν πως παιδιά και εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν και πάλι την πρωτοβουλία αυτή. Για 15 χρόνια τώρα, η Cyta προσκαλεί τα παιδιά να λάβουν μέρος σε παγκύπριο διαγωνισμό ζωγραφικής και να δημιουργήσουν σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε φορά”. Στη συνέχεια ο κ. Φράγκου υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε τις καλές πρακτικές και να αναδεικνύουμε τις δημιουργικές συνεργασίες, θεωρώντας ως υποχρέωση να τονίσει ότι η όλη δράση καθιερώθηκε εδώ και χρόνια χάρη στην εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. «Η παρουσία του Υπουργού Παιδείας στην εκδήλωση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτή τη στενή συνεργασία» δήλωσε ο κ. Φράγκου, ο οποίος, κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή που φιλοξένησε την εκδήλωση βράβευσης, καθώς και τους Δήμους που φιλοξενούν τις υπαίθριες εκθέσεις με τα έργα των παιδιών.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Ντίνος Μιχαηλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του: «ο Παγκύπριος διαγωνισμός ζωγραφικής που διοργάνωσε η CYTA, Μεγάλος Χορηγός της ΚΟΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αποτελεί μια πολύ καλή πρωτοβουλία που προωθεί τους στόχους της ΚΟΕ. Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να βιώσουν τις πραγματικές του αξίες. Συγχαίρουμε τη CYTA για την πρωτοβουλία διεξαγωγής του διαγωνισμού αυτού και διαβεβαιώνουμε ότι η συνεργασία των δύο οργανισμών θα συνεχιστεί με στόχο πάντα τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας».

image

Αξίζει να αναφερθεί ότι και κατά τη νέα σχολική χρονιά 2016-17 όλα τα παιδιά θα παραλάβουν το καινούργιο τους Εικαστικό Ημερολόγιο, με ένα καινούργιο θέμα, πάνω στο οποίο θα κληθούν να δημιουργήσουν, στο πλαίσιο ενός νέου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ζωγραφικής.

Το κοινό μπορεί να απολαύσει, μέχρι τις 15 Αυγούστου, όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού σε εκθέσεις που έχουν στηθεί, στις πιο κάτω πόλεις:
Συμμετοχές Λευκωσίας | The Mall of Cyprus
Συμμετοχές Λεμεσού | Πλατεία Διοικητηρίου
Συμμετοχές Λάρνακας | Αποβάθρα Φοινικούδων (δίπλα από το Κάστρο)
Συμμετοχές Πάφου | Πλατεία Κάστρου (στην αρχή του Πεζοδρόμου, Παραλία Φάρου)
Συμμετοχές Αμμοχώστου | Πεζόδρομος Fig Tree
Σχετιζόμενο:
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!