Η Google ανακοίνωσε επίσημα το Family Plan στο Android για έξι μέλη μίας οικογένειας

_apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227
επεξεργάστηκε Ιούλιος 2016 σε Τεχνολογία
image

Η Google ανακοίνωσε επίσημα το “Family Library”, ένα πρόγραμμα που επιτρέπει σε έξι μέλη μίας οικογένειας, να μοιράζονται τις αγορές που πραγματοποιούν στο Google Play, κατά μήκος των συσκευών τους.


Το πρόγραμμα Family Library περιλαμβάνει την δυνατότητα διαμοιρασμού κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών σόου, βιβλίων, εφαρμογών και παιχνιδιών σε κινητά ή tablets με Android, και σε ορισμένα περιπτώσεις κατά μήκος του Web, του iOS, και άλλων συνδεδεμένων πλατφορμών, όπως των Roku, Android TV, smart TVs κ.ά.

Το streaming μουσικής από την άλλη, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι και σε έξι οικογενειακά μέλη μέσω του family plan του Google Play Music. Φήμες για το οικογενειακό πρόγραμμα είχαν κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό ενώ είχε αναφερθεί στο παρελθόν ότι η Google προγραμμάτιζε την διάθεση του για τον Ιούλιο. Τώρα, μαθαίνουμε ότι η υπηρεσία θα διατεθεί στην Αυστραλία, στην Βραζιλία, στον Καναδά, στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στην Ιαπωνία, στο Μεξικό, στη Νέα Ζηλανδία, στην Μ. Βρετανία και στις ΗΠΑ. Μαζί με την διάθεση της υπηρεσίας, η Google επεκτείνει την πρόσβαση στο οικογενειακό πρόγραμμα Google Play Music, το οποίο επιτρέπει σε έξι μέλη μίας οικογένειας να “στριμάρουν” τραγούδια για $14,99 τον μήνα.

image

Προηγουμένως, η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία, στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Βραζιλία, στον Καναδά και στην Ιαπωνία, ενώ τώρα η υπηρεσία θα είναι επιπλέον διαθέσιμη και στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στο Μεξικό και στην Ν. Ζηλανδία. Οι πελάτες μπορούν να γίνουν συνδρομητές τόσο μέσω web όσο και μέσω συσκευής Android. Για να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα Family Library, οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν μία νέα ρύθμιση στο Google Play, με την βοήθεια της οποίας μπορούν να καταχωρήσουν ένα άτομο ως τον διαχειριστή της οικογένειας (Family Manager) αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ο Family Manager θα πρέπει να είναι ενήλικας στην οικογένεια, και θα μπορεί να προσθέτει και να αφαιρεί μέλη, και είναι εκείνος ο οποίος θα παρέχει τις όποιες πληροφορίες χρέωσης. Εξ ορισμού, οι αγορές των μελών θα διαμοιράζονται με όλους, αλλά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των αντικειμένων που θα διαμοιράζονται (το χαρακτηριστικό σέβεται επίσης τις ρυθμίσεις Parental Control που έχετε ορίσει στις συσκευές των παιδιών σας). Όπως επίσης συμβαίνει με την υπηρεσία Family Sharing της Apple, οι γονείς μπορούν να εγκρίνουν αγορές που έχουν ζητηθεί από τα νεαρότερα μέλη της οικογένειας, αν και θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον κωδικό ασφαλείας τους στις ίδιες τις συσκευές των νεαρότερων μελών της οικογένειας για να το κάνουν. Αυτό πάντως που διαφοροποιεί την υπηρεσία της Google από εκείνη της Apple είναι ότι η υπηρεσία του Google Play είναι διαθέσιμη και εκτός της πλατφόρμας της Google, αφού θα είναι διαθέσιμη και για τις εφαρμογές της Google σε άλλες πλατφόρμες όπως στον ιστό ή στο iOS.


πηγή: techcrunch.com
Σχετιζόμενο:
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!