Το Ανώτατο δικαιώνει την ΑΤΗΚ για θέμα ρύθμισης τιμών στην σταθερή τηλεφωνία - «Μπούλινγκ» Ρυθμιστή

Δικαιωμένοι νοιώθουν στην CYTA για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία αναφέρει ότι δεν κατέχουν δεσπόζουσα θέση στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να ρυθμίσουν τις τιμές τους ανάλογα με την στρατηγική τους και την αγορά.

Νέο διάταγμα


Ωστόσο ο Επίτροπος Ρύθμισης ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομείων, παρά την σχετική απόφαση του Ανωτάτου στην προσφυγή της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, επέβαλε νέο διάταγμα με το οποίο συνεχίζεται η επιβολή ρυθμιστικών υποχρεώσεων στον οργανισμό, κάτι που οι της CYTA θεωρούν παράνομο, αλλά κυρίως, τον σοβαρότερο λόγο για τον οποίο χάνουν μερίδιο στην αγορά, αφού δεν μπορούν να προωθήσουν κατά το δοκούν την δική τους πολιτική σε θέματα τιμολόγησης υπηρεσιών.


Όπως μας έλεγαν από την ΑΤΗΚ «η παρακάτω πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση ΑΤΗΚ ν. ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ, 1101/2011, 5/8/2016, που εκδόθηκε από την δικαστή Περσεφόνη Παναγή, είναι μια από τις πολλές σχετικές που καταδεικνύουν με πολύ εμφαντικό τρόπο την τάση που διαχρονικά επιδεικνύει ο Ρυθμιστής , εξαντλώντας τα όρια της διακριτικής ευχέρειας του, τοποθετούμενος συστηματικά εναντίον της ATHK, σε βαθμό μάλιστα που ενίοτε περιπίπτει και σε παρανομίες, όπως για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση.

Η περίπτωση που εξέτασε το Δικαστήριο αυτή αφορούσε επιβολή «ρυθμιστικών υποχρεώσεων» στην ΑΤΗΚ το 2011 σε σχέση με την δραστηριοποίηση της στην «Αγορά Δημοσίως Διαθέσιμων Τοπικών ή/και Εθνικών Τηλεφωνικών Υπηρεσιών που παρέχονται σε σταθερή θέση για οικιακούς και μη οικιακούς καταναλωτές». Όπερ μεθερμηνευόμενο η ΑΤΗΚ δεν μπορούσε να μειώσει τις τιμές που επιβάλει στο πάγιο και στην σταθερή τηλεφωνία με αποτέλεσμα να χάνει πελάτες που κατέφευγαν σε ιδιώτες.

Η ΑΤΗΚ προσέβαλε δικαστικώς τις σχετικές αποφάσεις, καταφέρνοντας εν τέλει να πετύχει την εν λόγω απόφαση που ανατρέπει τις σχετικές απαιτήσεις του Ρυθμιστή. Στο μεταξύ όμως πέρασαν πέντε (5) χρόνια, με ότι αυτό σημαίνει για ένα οργανισμό που δραστηριοποιείται στον ραγδαία εξελισσόμενο και άκρως ανταγωνιστικό τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Προφανώς και η σχετική απόφαση στερεί την ανταγωνιστικότητα της ΑΤΗΚ, αλλά από την πλευρά του ο Ρυθμιστής Τηλεπικοινωνιών θεωρεί ότι με την ρύθμιση των υπηρεσιών, δίνει το δικαίωμα επιβίωσης- δραστηριοποίησης και στις ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών οι οποίες πλήρωσαν χρήματα στο κράτος για να πάρουν τις άδειες λειτουργίας, ενώ εργοδοτούν και αρκετά άτομα με όλα τα ευεργετικά για τον τόπο συνεπακόλουθα.

Την βρίσκει μπροστά της η νέα πρόεδρος

Πάντως οι πληροφορίες της onlycy επιμένουν ότι το θέμα θα βρεθεί στην ατζέντα του μόλις πρόσφατα διορισθέντος υπό την κ. Ρένα Ρουβιθά- Πάνου, Διοικητικού Συμβουλίου, στις αμέσως προσεχείς συνεδρίες και αναμένεται να παρθούν σχετικές αποφάσεις. Ακόμη εφ’ όπλου λόγχη περιμένουν και οι συντεχνίες της ΑΤΗΚ, οι οποίες θα αναδείξουν το θέμα με ανακοινώσεις- διασκέψεις τύπου- παρεμβάσεις στα ΜΜΕ- ώστε να καταδείξουν στο κοινό, ότι οι κατά καιρού επισημάνσεις τους για άδικη και μονομερή- ετεροβαρή στάση έναντι του οργανισμού τους από τον Ρυθμιστή Τηλεπικοινωνιών, επικυρώνεται και με βούλα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Source
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!