Η Microsoft φέρνει built-in υποστήριξη Xbox Wireless στα Windows 10 PCs

_apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227
image

Για πολλούς gamers στο PC, αν δεν κάνει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο σε κάποιο παιχνίδι, η επόμενη επιλογή τους είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων κάποιο από τα χειριστήρια Xbox 360 ή Xbox One. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί σύμπτωση από την στιγμή που υπάρχει η επιθυμητή συμβατότητα. Η Microsoft ωστόσο θέλει να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.


Έτσι, η Αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο PC με Windows 10 που έχει ενσωματωμένη υποστήριξη Xbox Wireless. Το πρώτο PC έχει την ονομασία Lenovo IdeaCentre Y710 Cube, και ενσωματώνει υποστήριξη για Xbox Wireless, και επομένως δεν απαιτεί την χρήση κάποιου ειδικού dongle για την σύνδεση με χειριστήρια του Xbox One.

image

Η συγκεκριμένη συνεργασία με την Lenovo είναι μόνο η αρχή, αφού σύμφωνα με την Microsoft σύντομα θα κυκλοφορήσουν υπολογιστές και αξεσουάρ που θα υποστηρίζουν out-of-the-box το Xbox Wireless. Λογικά, σε κάποια φάση θα δούμε μία σειρά από αξεσουάρ όπως χειριστήρια, headsets και joystick να είναι συμβατά τόσο με Xbox One όσο και με PC.

Το βασικό πλεονέκτημα του Xbox Wireless είναι ότι επιτρέπει στους gamers να χρησιμοποιήσουν πολλαπλά αξεσουάρ και χειριστήρια χωρίς την χρήση πολλών adapters και dongles. Αν και στο συγκεκριμένο PC της Lenovo, το χαρακτηριστικό βρίσκεται σε κάποιο σημείο στο case του υπολογιστή, η Microsoft οραματίζεται ένα μέλλον όπου το Xbox Wireless θα βρίσκεται ενσωματωμένο σε motherboards. Όλα τα νέα PCs και αξεσουάρ συμβατά με Xbox Wireless θα διαθέτουν σχετικό λογότυπο.

image

Site: SlashGear
Σχετιζόμενο:
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!