Αυξάνονται οι συσκευές iPhone 6 και 6 Plus που επηρεάζονται από την λεγόμενη “Touch IC Disease”

_apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227
image

Καθώς πλησιάζουν τα δεύτερα γενέθλια των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, αυξάνονται συνεχώς οι χρήστες που διαπιστώνουν -και που από ότι φαίνεται οφείλεται σε κατασκευαστικό πρόβλημα- την ύπαρξη μίας γκρι μπάρας στο πάνω μέρος της οθόνης που τρεμοπαίζει καθώς και την οθόνη της συσκευής τους να μην ανταποκρίνεται ή να μην ανταποκρίνεται στην αφή το ίδιο καλά όπως παλαιότερα.

Σύμφωνα με μία νέα ανάρτηση που συνοδεύεται και από video στο blog της εταιρείας επισκευών iFixit, και άλλες εταιρείες έχουν διαπιστώσει ότι συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus επηρεάζονται από ένα πρόβλημα, που από ότι φαίνεται είναι πολύ κοινό. Ο ιδιοκτήτης της STS Telecom, Jason Villmer λέει ότι κάθε εβδομάδα καταφτάνουν στην εταιρεία του πολλές συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus που έχουν πρόβλημα ενώ εκπρόσωποι μίας άλλης εταιρείας επισκευών στην Λουϊζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών λένε πως έχουν πέσει στα χέρια τους περισσότερες από εκατό συσκευές iPhone 6 και 6 Plus με οθόνες που δεν ανταποκρίνονται καλά στο άγγιγμα.

Ο Jason Villmer της STS Telecom δήλωσε: “Το πρόβλημα είναι τόσο διαδεδομένο που πιστεύω ότι κάθε iPhone 6 ή iPhone 6 Plus επηρεάζεται λίγο πολύ από αυτό και είναι σαν ωρολογιακές βόμβες που περιμένουν για να ενεργοποιηθούν”. Η εταιρεία iFixit ονομάζει το πρόβλημα “Touch IC Disease” ή "Touch Disease" και λέει πως η Apple φαίνεται να γνωρίζει το πρόβλημα με βάση τα δεκάδες παράπονα στο forum υποστήριξης της εταιρείας, ωστόσο δεν κάνει τίποτα για αυτό. Όσοι πήγαν με τις συσκευές τους σε καταστήματα της Apple, έμαθαν ότι η Apple δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα και πως δεν μπορεί να κάνει κάτι από την στιγμή που οι συσκευές βρίσκονται εκτός εγγύησης.

Η άσκηση πίεσης στην οθόνη ενός προβληματικού iPhone ή το ελαφρύ λύγισμα-στρίψιμο της συσκευής ενδέχεται να διορθώνει το πρόβλημα για σύντομο χρονικό διάστημα ωστόσο η γκρι μπάρα κάποια στιγμή θα επιστρέψει ενώ και το πρόβλημα με την οθόνη αφής θα γίνεται ολοένα και χειρότερο ωσότου η οθόνη πάψει να ανταποκρίνεται. Η αντικατάσταση της οθόνης δεν διορθώνει την κατάσταση, αφού το πρόβλημα εντοπίζεται στο soldering των touchscreen controller chips με το logic board των κινητών (τα Touch ICs δεν διαθέτουν την μεταλλική ασπίδα που υπήρχε σε παλαιότερα iPhones και δεν υποστηρίζονται από “underfill”) και ενδεχομένως να προκαλείται από το γνωστό ελάττωμα στην κατασκευή τους (Bendgate). Σύμφωνα με την εταιρεία iFixit δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα (απαιτείται είτε αντικατάσταση της συσκευής, είτε αντικατάσταση του logic board είτε αντικατάσταση των Touch ICs στο logic board του κινητού κάτι που ενδεχομένως δεν μπορεί να κάνει in-house το προσωπικό της Apple). Όσοι βρίσκονται εντός εγγύησης και αντιμετωπίζουν κάποιο από τα αρχικά συμπτώματα, θα πρέπει να ζητήσουν την αντικατάσταση του κινητού τους άμεσα. Όσοι είναι εκτός εγγύησης, σύμφωνα με την iFixit, θα πρέπει να επισκεφτούν κάποια εταιρεία επισκευής για να αντικαταστήσουν τα συγκεκριμένα chips.

πηγή: http://www.macrumors.com/2016/08/23/iphone-6-6-plus-affected-by-touch-disease/
Σχετιζόμενο:

Σχόλια

 • _apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227
  Δέχεται ομαδική μήνυση για το «Touch Disease»

  Μήνυση εναντίον της Apple καταθέτουν κάτοχοι iPhone 6 και 6 Plus για το γνωστό (πλέον) Touch Disease. Τα δύο μοντέλα της Apple, που βρίσκονται σχεδόν δύο χρόνια στην αγορά, παρουσιάζουν σύμφωνα με αρκετές αναφορές προβλήματα στην οθόνη και την αφή.

  Σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια, η Apple έχει γνώση του προβλήματος εδώ και καιρό, αλλά αρνείται να το διορθώσει. Μία από τις πιθανές αιτίες του προβλήματος είναι το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε μεταλλικό προστατευτικό για να προστατευθούν διάφορα κρίσιμα μέρη, όπως έγινε παλαιότερα με το iPhone 5. Η Apple κατηγορείται ότι για απάτη και για παραβίαση των νόμων προστασίας του καταναλωτή, καθώς «Τα iPhones δεν εξυπηρετούν τον σκοπό χρήσης ως smartphones εξαιτίας των ελαττωμάτων στην αφή».

  Η Apple προς το παρόν δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.


  πηγή: http://www.reuters.com/article/us-apple-lawsuit-touchscreens-idUSKCN1141OJ
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!