Πρόβλημα wifi με νέο ZTE router

Γεια σας,

είχαμε προβλήματα με την σύνδεση μας, τόσο όσον αφορά στο ADSL (αργές ταχύτητες) όσο και με το wifi (αναξιόπιστη σύνδεση). Το router ήταν ένα παλιό thomson που (εξ όσων γνωρίζω) είχε αντικατασταθεί για πολλούς άλλους πελάτες. Την περασμένη βδομάδα αποφασίσαμε εν τέλει να επικοινωνήσουμε με το 132 αλλά δεν μπορούσαμε να συνδεθούμε "λόγω αυξημένης κίνησης". Πήγαμε το παλιό router σε ένα Cytashop για να το αντικαταστήσουμε. Το συνδέσαμε και η σύνδεση ADSL βελτιώθηκε κάπως, αλλά το WiFi δεν δουλεύει.

Έχω ενεργοποιήσει το Wireless RF Mode (ON) και δεν κρύβω το SSID. Επίσης το wifi είναι ΟΝ στην αρχική σελίδα. Σε καμία από τις συσκευές μας (3 λάπτοπ με 3 διαφορετικά λειτουργικά, 4-5 κινητά, 1 tablet) δεν εμφανίζεται κανένα δίκτυο. Με scan δεν βλέπω κανένα δίκτυο σε καμία συχνότητα, εκτός από τα δίκτυα της γειτονιάς. Οι λυχνίες ελέγχου του router δείχνουν ότι το WLAN είναι ενεργοποιημένο. Δοκίμασα διάφορα κανάλια, έκανα reset τις ρυθμίσεις και το router.

Δυστυχώς τα τηλέφωνα 132 κλπ εξακολουθούν να μην είναι διαθέσιμα. Αγόρασα ένα φτηνό wifi router την περασμένη βδομάδα για να περάσω διότι χρειάζομαι το ιντερνετ για τη δουλειά μου. Προτιμώ, όμως, να διορθωθεί να να μου πείτε αν πρέπει να αντικατασταθεί το ΖΤΕ, ή αν μπορείτε remotely να ενεργοποιήσετε το WiFi. Παρακαλώ επίσης να ελέγξετε αν μπορεί να βελτιωθεί η σύνδεση που αν και λέει

Actual Rate(Up/Down) 1006/19327 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 999/19552 kbps

με speedtest (over ethernet cable directly connected to the modem/router) σπάνια η ταχύτητα είναι πάνω από 8-10 Mbps.

Σχόλια

 • ModeratorModerator Moderator Αναρτήσεις: 751
  Καλημέρα,
  Μπορείς να μας στείλεις με προσωπικό μήνυμα τον αριθμό τηλεφώνου της σύνδεσης σου για να μπορέσουμε να το ελέγξουμε.

  Με εκτίμηση,
  Άντρια Κ.
  Λειτουργός Τεχνικής Υποστήριξης
  Cyta Forum Moderator
  www.cyta.com.cy/forum
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!