Samsung Galaxy S8 και S8+: Επίσημες οι νέες ναυαρχίδες (hands-on)

ModeratorModerator Moderator Αναρτήσεις: 751
επεξεργάστηκε Μάρτιος 2017 σε Τεχνολογία


Η Samsung παρουσίασε με κάθε επισημότητα, στις 29 Μαρτίου την πολυαναμενόμενη νέα σειρά των Galaxy S8 συσκευών, συσκευές οι οποίες έρχονται λίγους μήνες μετά τα περιστατικά της ανάφλεξης των Galaxy Note 7 που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της κυκλοφορία του. Η εταιρεία θέλει να αφήσει πίσω της αυτά τα περιστατικά με την ανακοίνωση των Galaxy S8 και S8+. Το Galaxy S8 μας εισάγει σε μια νέα εποχή των bezel-less smartphones με μια Super AMOLED αμφίκυρτη οθόνη. Είναι η πρώτη συσκευή που έρχεται με το Snapdragon 835 SoC, τη νέα πρόταση της Qualcomm για το χώρο των φορητών συσκευών βασισμένη στην αρχιτεκτονική των 10nm και υπόσχεται σαφώς βελτιωμένες επιδόσεις και υψηλή αυτονομία μπαταρίας.Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει, είναι το ολικώς ανανεωμένο design που επέλεξε η Samsung για αυτές τις συσκευές. Και τα δυο, Galaxy S8 και S8+ έρχονται με αρκετά μεγάλες οθόνες, των 5.8 ιντσών και 6.2 ιντσών. Ο τύπος της οθόνης είναι Super Amoled όπως έχουμε αναφέρει ήδη, μια πάγια τακτική της Samsung, με την διαφορά ότι η ανάλυση έχει αυξηθεί. Πιο συγκεκριμένα αυτή αγγίζει τα 2960x1440 pixels. Η εταιρεία αποκαλεί την οθόνη του Galaxy S8 ως «Infinity Display», εξαιτίας των πολύ μικρών bezels. Στο Galaxy S8 απουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των προκατόχων. Το φυσικό πλήκτρο «Home». Έτσι, με τα διακριτικά bezels στο κάτω και πάνω μέρος της συσκευής, η αφαίρεσή του, είναι σχεδόν απαρατήρητη.

Στη κορυφή του Galaxy S8 βρίσκουμε μια σειρά από αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του φημολογούμενου σαρωτή ίριδας που είχαμε γνωρίσει στο Galaxy Note 7. Στο πίσω μέρος, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί εύκολα να συμπεράνει, ότι έχει υποστεί λιγότερες αλλαγές σε σχέση με το S7. Ειδικότερα, στο πίσω μέρος υπάρχει σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος, τοποθετημένος ακριβώς δίπλα από την κάμερα. Πρόκειται για μια απόφαση για την οποία έχει επικριθεί έντονα η Samsung, καθώς μπορεί να επιφέρει δαχτυλιές στην κάμερα, κάτι που ομολογουμένως κανείς δεν θα ήθελε. Το πίσω μέρος του S8 αποτελείται από γυαλί (textured glass) μια απόφαση που έλαβε η εταιρεία προκειμένου να επιτρέψει την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Η οθόνη είναι αμφίκυρτη, με την μεγαλύτερη προσθήκη να αποτελεί η προσθήκη ενός πλήκτρου στην αριστερή πλευρά του Galaxy S8, ακριβώς κάτω από τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης. Το συγκεκριμένο πλήκτρο, επιτελεί έναν πολύ ειδικό σκοπό. Είναι το πλήκτρο, της Bixby, της νέας ψηφιακής βοηθού της Samsung. Στο κάτω μέρος της συσκευής, υπάρχει η παραδοσιακή θύρα του ήχου καθώς και το ηχείο.Τι κρύβουν στο εσωτερικό τους;
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι το Galaxy S8 έχει την ιδιότητα κάθε φορά να μας γνωρίζει με δυο είδη επεξεργαστών. Τον Snapdragon 835 για την αγορά των ΗΠΑ και τον Exynos 8895 για τον υπόλοιπο κόσμο. Οι διαφορές μεταξύ τους, αναμένεται να είναι ελάχιστες, όπως συνέβη και στα προηγούμενα μοντέλα. Η νέα γενιά επεξεργαστών, βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 10nm, που υπόσχεται ακόμη καλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Επιπλέον, η Samsung επέλεξε να τοποθετήσει αρκετά μεγάλες μπαταρίες στο εσωτερικό τους. Μια μπαταρία των 3.000 mAh για το S8 και μια των 3.500 mAh για το S8+. Όπως και οι προκάτοχοί τους, τα S8 και S8+ έρχονται με 4GB RΑΜ, αρκετή για κάθε χρήστη. Ο αποθηκευτικός χώρος αγγίζει τα 64GB και μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD.Τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας
Παρά τη συνηθισμένη τακτική των ανταγωνιστών να αναβαθμίζουν την κάμερα σε κάθε νέα γενιά συσκευών, η Samsung επέλεξε να τοποθετήσει έναν αισθητήρα των 12MP. Φυσικά, πρόκειται για έναν νέο αισθητήρα με σαφείς βελτιώσεις, αλλά αν περιμένατε να δείτε κάποιο dual camera setup, μάλλον θα απογοητευθείτε. Ωστόσο, ο αισθητήρας του S8 εξοπλίζεται με την τεχνολογία Dual Pixel, που επιτρέπει γρηγορότερο autofocusing σε σχέση με τη συνήθη PDAF λύση. Η μπροστινή κάμερα της συσκευής είναι των 8MP, ενώ έχει προσθέσει και λειτουργίες face-detection autofocus.Μια σύντομη ματιά στο λογισμικό των συσκευών
Όσον αφορά το λογισμικό των συσκευών, βασίζεται σε Android 7.0 Nougat με πολλές και σαφείς βελτιώσεις στο look του interface, που υπόσχεται να απογειώσει την εμπειρία του χρήστη κατά την αλληλεπίδραση με τη συσκευή του. Εξαιτίας της αφαίρεσης των φυσικών πλήκτρων πλοήγησης, η Samsung έχει προσθέσει πλήκτρα αφής.

Η ψηφιακή βοηθός Bixby της Samsung
Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και μια σύντομη αναφορά στη ψηφιακή βοηθό της Samsung, την Bixby. Πρόκειται για μια τόσο σημαντική προσθήκη, που η ίδια η εταιρεία θεώρησε αναγκαίο να προσθέσει ένα ειδικό πλήκτρο, αποκλειστικά και μόνο για αυτή. Αν ήταν μια απαραίτητη κίνηση, αυτό μένει να απαντηθεί και θα εξαρτηθεί από την καθημερινή εμπειρία που θα προσφέρει. Αν και η λειτουργικότητά της θα είναι περιορισμένη προς το παρόν, η Samsung υπόσχεται ότι με την πάροδο του χρόνου θα της προσθέσει νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

Ήδη όμως, υποστηρίζει τις περισσότερες λειτουργίες που θα περίμενε κάποιος από μια ψηφιακή βοηθό. Το παρόν τους δηλώνουν οι συνηθισμένες απαντήσεις σε τυπικές ερωτήσεις, καθώς και πιο προηγμένες λειτουργίες, μεταξύ άλλων και camera-based μετάφραση σε πραγματικό χρόνο. Η Samsung υπόσχεται μελλοντικά, ότι ο χρήστης θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί την Bixby για να επιτελεί όλα αυτά που κάνει καθημερινά μέσω φωνητικών εντολών. Είναι ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να το υλοποιήσει η εταιρεία.


πηγή: myphone.gr
Post edited by Moderator on
Σχετιζόμενο:
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!