Τι είναι η νέα υπηρεσία VDSL που προσφέρεται από τη Cyta

_apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227
επεξεργάστηκε Νοέμβριος 2012 σε Διαδίκτυο (Cytanet)

To VDSL (Very High bit rate Digital Subscriber Line) είναι το πιο γρήγορο ασύμμετρο DSL και αποτελεί έναν συνδυασμό των υφιστάμενων χάλκινων καλωδίων με την οπτική ίνα στα cabinets (καμπίνες) τα οποία είναι τοποθετημένα στο πεζοδρόμιο. Θεωρείται μια πολύ καλή μέθοδος για να περάσει κανείς από το υφιστάμενο ADSL στα δίκτυα επόμενης γενιάς. Το VDSL επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών που απαιτούν ακόμη υψηλότερες ταχύτητες, όπως η τηλεόραση  υψηλής ανάλυσης (Cytavision), και διαδίκτυο μέχρι και 50mbps.

Οι νέες υπερ-υψηλές ταχύτητες, μέσω τεχνολογίας VDSL που παρέχονται από τη Cyta Κύπρου, απευθύνονται σε χρήστες οι οποίοι επιθυμούν αυξημένες ταχύτητες στο Internet τόσο για ψυχαγωγία και ανταλλαγή μεγάλων αρχείων όσο και για εργασία. Οι νέες υπηρεσίες που αναπτύσσονται στην παγκόσμια αγορά (Web TV, HD video) και η συνεχώς αυξανόμενη παράλληλη χρήση πολλαπλών ψηφιακών συσκευών (PC, tablet, smart phones, smart TVs) καθιστούν αναγκαία την αύξηση των DSL ταχυτήτων, ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει την ποιότητα του περιεχομένου χωρίς να αλλάξει η εμπειρία χρήσης (user experience) που έχει για τις υφιστάμενες Web υπηρεσίες.

Όπως και στην περίπτωση της τεχνολογίας ADSL, η πραγματική ταχύτητα (ρυθμός μετάδοσης) συγχρονισμού δεν είναι απόλυτα εγγυημένη, καθώς εξαρτάται από:

  • την απόσταση του Πελάτη από το αστικό κέντρο που εξυπηρετείται,  
  • την ποιότητα του δικτύου διανομής (χάλκινων αγωγών) της περιοχής,
  • τις παρεμβολές από άλλα δίκτυα,
  • την ποιότητα της εσωτερικής καλωδίωσης του Πελάτη (συνιστάται καλωδίωση Ethernet cat5).  

Ωστόσο, κατά κανόνα, οι Πελάτες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 1000μ από το οικείο αστικό κέντρο, απολαμβάνουν αρκετά υψηλότερες ταχύτητες με την τεχνολογία VDSL, ειδικά κατά την ανερχόμενη ζεύξη (upstream), όπου το όφελος είναι πολύ σημαντικό.

Ο εξοπλισμός παραμένει ο ίδιος για όσους πελάτες θα μεταφερθούν από ADSL σε VDSL.

 

 

Post edited by _apostolos_ on

Σχόλια

Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!