Η Vivo κατασκευάζει το πρώτο κινητό με in-screen αισθητήρα

ModeratorModerator Moderator Αναρτήσεις: 751
επεξεργάστηκε Μάρτιος 2018 σε Τεχνολογία


Η Vivo που ανήκει στην BBK Electronics είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο (πισω από τη Samsung) με αδελφάκια τα κινητά Oppo και τα περιβόητα OnePlus. Ο κατασκευαστής δήλωσε παρόν στην CES 2018 ανακοίνωσε το πρώτο κινητό με in-screen αισθητήρα.

Συγκεκριμένα, παρουσιάσε στο τεχνολογικό κοινό το πρώτο κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Να σημειωθεί πως εδώ και μερικές εβδομάδες υπήρχαν φήμες για την ενδεχόμενη παρουσίαση του πρώτου smartphone με in-screen αισθητήρα από την Vivo και εν τέλει αυτές αποδεικνύονται αληθείς. Η εταιρεία κατάφερε να αφήσει πίσω της κολοσσούς-ανταγωνιστές όπως οι Samsung, LG, HTC, Sony, Huawei, Xiaomi κλπ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες και ο in screen αισθητήρας μαζί με το FaceID της Apple (μαζί με το περίεργο notch) αναμένεται να κυριαρχήσουν στις επόμενες γενιές κινητών.

Η ανάγνωση του δαχτύλου πάνω στην οθόνη θα επιτυγχάνεται μέσω του Synaptics Clear ID FS9500 που θα είναι κρυμμένο κάτω από το panel. Όταν ο χρήστης τοποθετήσει το δάχτυλο του στην οθόνη, εκείνη θα πρέπει να φωτίσει για την αναγνώστη του αποτυπώματος από τον αισθητήρα. Η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 0.7 δευτερόλεπτα, περισσότερο από τα 0.2 δευτ/α που απαιτούν οι καλύτεροι scanners των τελευταίων ναυαρχίδ αλλά λιγότερο από τα 1.4 δευτ/α της αναγνώρισης προσώπου. Σε κάθε περίπτωση, η Vivo θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος κατασκευαστής που παρουσίασε smartphone με την καινοτόμα αυτή τεχνολογία.

με πληροφορίες από techblog.gr
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!