Port Forward για το ZTE Modem (931VII)

_christina__christina_ Moderator Αναρτήσεις: 100
επεξεργάστηκε Απρίλιος 2014 σε Διαδίκτυο (Cytanet)
Δες το συνημμένο
Post edited by _anna_ on
Σχετιζόμενο:

Σχόλια

  • _manos__manos_ Member Αναρτήσεις: 48
    Να αναφέρω επίσης, οτι στο συγκεκριμένο modem η επιλογή UPnP,  που υπάρχει στο υπομενού Application , αν ενεργοποιηθεί, σε μερικές εφαρμογές που χρειάζονται να ανοικτούν οι θύρες (ports), γίνεται ενεργοποίηση αυτόματα για την διάρκεια χρήσης της εφαρμογής. Αυτό βεβαίως ισχύει για ορισμένες εφαρμογές, κυρίως παιγνίδια.

    Ελπίζω να βοήθησα!
  • yakamotoyakamoto Member Αναρτήσεις: 7
    Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ενεργοποιηθεί έτσι ώστε το port forwarding να δουλέψει;
    Με το παλιό μου (SpeedTouch TG585v7) δεν είχα κανένα πρόβλημα, έκανε forward τα ports για Remote Desktop και WakeOnLan μια χαρά. Το μόνο που έχω αλλάξει στο "κύκλωμα" είναι το router και προφανώς το ZTE είναι ο λόγος που δεν κάνει τα port forward.

    Ελπίζω να υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει. :)
  • _michalis__michalis_ Member Αναρτήσεις: 14
    επεξεργάστηκε Ιούνιος 2013
    Άνοιξε τις ρυθμίσεις του Modem και ->Network Interface -> DSL WAN Connection. Θα δείς το connection Name π.χ. Internet_ADSL_PPP και θα πας στις ρυθμίσεις στο Port forwarding στο πεδίο WAN Connection πρέπει να βάλεις το ίδιο internet ADSL_PPP. Αλλιώς θα βάλεις το internet ADSL_IP

    Έλεγξε επίσης οτι το IP address που παίρνει ο υπολογιστής σου είναι αυτό που πηγαίνει από το port forwarding
  • yakamotoyakamoto Member Αναρτήσεις: 7
    Ποιο πρέπει να επιλέξω από τα δύο; Το "ενωμένο" PPPoE ή το DHCP;
  • _michalis__michalis_ Member Αναρτήσεις: 14
    Κάτω από το PPPoE στο Connection Name βλέπεις Internet_ADSL_PPP ή κάτι άλλο; οτι βλέπεις εδώ πρέπει να είναι και στο πεδίο WAN Connection του port forwarding
    Internet_ADSL_PPP
    Internet_ADSL_PPP
    Internet_ADSL_PPP
    Internet_ADSL_PPP
  • yakamotoyakamoto Member Αναρτήσεις: 7
    Τώρα μιλούμε την ίδια γλώσσα;
  • _michalis__michalis_ Member Αναρτήσεις: 14
    επεξεργάστηκε Ιούνιος 2013

    Το port για το remote Desktop είναι 3389. Με την άδεια σου θα διαγράψω το print screen για λόγους ασφαλείας. Βεβαιώσου οτι έχεις ενεργοποιήσει και το remote desktop στα windows.

  • yakamotoyakamoto Member Αναρτήσεις: 7
    Έχω δημιουργήσει και με το 3389 πριν κάνω με το 4445. Τουλάχιστον έτσι καταχωρώ το port forwarding σωστά; Χρειάζεται να ενεργοποιηθεί το UPnP ή το DMZ Host;

    Κανένα πρόβλημα για τη διαγραφή του print screen, έτσι κι αλλιώς είχα ξεχάσει να σβήσω την ip address! :)
  • _michalis__michalis_ Member Αναρτήσεις: 14
    Κάνε και αυτό το τεστ http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ δείχνει οτι ανοίξανε; (εκτός απο το 80 που είναι του web browser)
  • yakamotoyakamoto Member Αναρτήσεις: 7
    Έκανα "scan all common ports" και μου έβγαλε "no open ports found". Αλλά δεν πρέπει να είναι αντικειμενικό γιατί έχω κάνει το ίδιο τέστ από άλλο υπολογιστή με το speedtouch και πάλι είχα τα ίδια αποτελέσματα. Έχω μάλιστα απενεργοποιήσει firewall και antivirus.
  • yakamotoyakamoto Member Αναρτήσεις: 7
    επεξεργάστηκε Ιούνιος 2013
  • _michalis__michalis_ Member Αναρτήσεις: 14
    επεξεργάστηκε Ιούνιος 2013
    Σιγουρέψου ότι τα windows "ακούνε" στο port που θέλεις π.χ 3389 με την εντολή netstat -na απο το command prompt, cmd στα windows
    Post edited by _michalis_ on
  • _apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227
    επεξεργάστηκε Ιούνιος 2013

    Το πρόβλημα έχει επιλυθεί?

    Αν όχι, παρακαλώ στείλτε μας email στο [email protected] με τα στοιχεία σας όπως ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο υπηρεσίας και print-screen ώστε να προβούμε σε πιο εξειδικευμένες ενέργειες. Επίσης αν γίνεται να μας αναφέρεις το συγκεκριμένο λόγο του port forward.

    Μπορείς να αποταθείς και στο λογαριασμό twitter μας: https://twitter.com/cytasupport για πιο άμεση ανταπόκριση.

    Ευχαριστούμε,
    Απόστολος
  • yakamotoyakamoto Member Αναρτήσεις: 7
    Έχω κάνει port forwarding για το Remote Desktop και για το WakeOnLan. Δουλεύουν εντός δικτύου, δηλαδή με 192.168.10.xx αλλά από έξω με την ip της cyta τίποτα... Ίσως χρειάζεται να ενεργοποιήσω το UPnP ή και το DMZ Host;

    Βασικά αν δεν τα τρέχω από έξω είναι δώρο άδωρο...
  • _marios__marios_ Member Αναρτήσεις: 65
    Καλησπέρα yakamoto,
    Μπορείτε να μου στείλετε με PM το τηλέφωνο της σύνδεσής σας;
  • _marios__marios_ Member Αναρτήσεις: 65

    Καλησπέρα,

    Έχω κάνει forward το port 3389 πάνω στη συσκευή που μου είπατε. Δοκιμάστε ξανά τώρα να χρησιμοποιήσετε το Remote Desktop.

    Αν δεν δουλεύει δοκιμάστε το netstat που λέει ο _michalis_ πιο πάνω. Πρέπει να βλέπετε κάτι όπως το πιο κάτω που να λέει ότι υπάρχει κάποιο service που να ακούει στο συγκεκριμένο port. Αν δεν υπάρχει τότε ελέγξετε σίγουρα ότι εφαρμογή του Remote Desktop είναι ενεργοποιημένη και ότι χρησιμοποιεί το default port.

    image
    Πηγή: cloudscarscameras.com

    Το UPnP δεν νομίζω να χρειάζεται. Αν θες δοκίμασε το DMZ.

    Aν δημιουργήσεις DMZ, δεν χρειάζεται το port forwarding, επειδή θα βάλεις την συσκευή που τρέχεις το Remote Desktop στο DMZ. Δεν ξέρω όμως αν αυτό σου δημιουργήσει άλλα προβλήματα με το δίκτυό σου, αφού όλη η κίνηση θα κατευθύνεται στο DMZ. Κανονικά όμως, έπρεπε να δουλεύει με το Port Forwarding.

  • MariosHadjMariosHadj Member Αναρτήσεις: 2
    Προσπαθώ κι εγώ να κάνω forward κάποια ports (SSH), αλλά για κάποιο παράξενο λόγο δε λειτουργούν!
    Εργαλεία όπως το "Open port check" (online), επιβεβαιώνουν ότι είναι ανοικτά τα ports που θέλω, αλλά δε μπορώ να συνδεθώ σε αυτά!
    Υπολογίζω ότι έχει να κάνει με firewall του modem.
    Βοήθεια;!
  • _anna__anna_ Member Αναρτήσεις: 47
    επεξεργάστηκε Ιούνιος 2013
    @ MariosHadj,
    Ποιά port προσπαθείς να ανοίξεις; Aν θες μπορείς να μας στείλεις με DM (προσωπικό μήνυμα στον Moderator) τον αριθμό της σύνδεσης σου και τα port που θες να ανοίξεις για να το ελέγξουμε και απο εδώ. Τα port κανονικά πρέπει να δουλεύουν.
    Post edited by _anna_ on
  • myermyer Member Αναρτήσεις: 1
    Και εγώ προσπαθώ να κάνω forward το port για SSH αλλά για κάποιο παράξενο λόγο δε λειτουργεί!

    Το "Open port check"  επιβεβαιώνει ότι το port 22 είναι ανοικτό. Αλλά όταν προσπαθώ να έχω προσβαση έξω από το δίκτυο απλά μου βγάζει "connection refused". Εντός του δικτύου δουλεύει μια χαρά.
  • _apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227
    @Myer,

    Βεβαιωθείτε ότι είναι σωστό το IP που κάνετε τη σύνδεση (καλύτερα να έχετε static IP για να γλυτώνετε τη ταλαιπωρία κάθε φορά που αλλάζει). Αν είναι, καλύτερα στείλτε προσωπικό μήνυμα στο Moderator με τα στοιχεία της σύνδεσης να το ελέγξουμε και εσωτερικά.
  • Mouskov_02Mouskov_02 Member Αναρτήσεις: 1
    Πως να ανοιξω port στο modem cyta
  • ModeratorModerator Moderator Αναρτήσεις: 751
    @Mouskov_02 Πάνω σε ποιο μοντεμ θέλεις να ανοίξεις port;
  • GIANISLEVGIANISLEV Member Αναρτήσεις: 1
    έχω ρουτερ zxhn h208n και θέλω να κάνω port forward για να βάλω μια κάμερα.Στο ρουτερ δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.Δεκτή κάθε βοήθεια.
  • ModeratorModerator Moderator Αναρτήσεις: 751
    Έχεις επικοινωνήσει με την Cyta Κύπρου. Για συνδέσεις που αφορούν τη Cyta Ελλάδος θα πρέπει να καλέσεις τον αριθμό 13877 για γενικές πληροφορίες ή τον αριθμό 13811 για τεχνική υποστήριξη. Πληροφορίες μπορείς να βρεις και στη σελίδα http://www.cyta.gr
  • Milen YordanovMilen Yordanov Member Αναρτήσεις: 1
    επεξεργάστηκε Φεβρουάριος 2018
    .......................................................
    Post edited by Milen Yordanov on
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!