Ασφάλεια στο διαδίκτυο και τα παιδιά μας

_theo__theo_ Member Αναρτήσεις: 110
επεξεργάστηκε Μάιος 2014 σε Διαδίκτυο (Cytanet)

Σήμερα ο κάθε ένας από εμάς που συνδέεται στο διαδίκτυο δεν θεωρείται πια χρήστης, αλλά συμμέτοχος και συμμετέχει ανεβάζοντας στο διαδίκτυο πληροφορίες, εικόνες, και video, επικοινωνεί με φίλους ή άτομα που έχει γνωρίσει στο διαδίκτυο, σχολιάζει τις ιδέες τους, ενώ ταυτόχρονα δέχεται σχόλια για τις δικές του ιδέες.

Συμπεριφέρεται στο διαδίκτυο με διαδραστικό τρόπο, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που έχουν δώσει άλλοι και προσφέροντας τις δικές του πληροφορίες για να τις μοιραστεί με άλλους. Και αυτό γίνεται από εκατομμύρια συμμέτοχους, με αποτέλεσμα το διαδίκτυο να προσφέρει ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών και νέων ιδεών που συνεχώς ανανεώνεται.

Στο κόσμο του διαδικτύου συμμέτοχοι είναι και τα παιδιά μας. Για τα παιδιά, το διαδίκτυο είναι ο χώρος όπου μπορούν να κοινωνικοποιούνται εκτός του σχολείου και της γειτονιάς τους. Μπορούν να γνωρίσουν και να επικοινωνούν με νέους φίλους με τους οποίους μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα. Το διαδίκτυο αποτελεί επίσης μέσο για προετοιμασία των σχολικών τους εργασιών ως πηγή πληροφοριών και γνώσεων και χώρος αναψυχής.

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο περισσότερο χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

Όμως, οι εμπειρίες από το διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε ευχάριστες και ακίνδυνες. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές έρευνες, το ένα τρίτο όλων των παιδιών έχουν ήδη γνωρίσει λιγότερο ευχάριστα άτομα σε ένα χώρο συνομιλίας και κοινωνικής δικτύωσης ή είχαν πρόσβαση σε ιστοσελίδες με ενοχλητικό περιεχόμενο.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε ως συμμέτοχοι στο διαδίκτυο είναι πως οτιδήποτε γράφεται στο διαδίκτυο  μένει για πάντα. Ένα δεύτερο πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνούμε είναι ότι στο διαδίκτυο συνδέονται και άτομα που δεν έχουν καλές προθέσεις και θα μπορούσαν να μας κάνουν κακό χρησιμοποιώντας κάποιες από τις προσωπικές πληροφορίες που εμείς ανεβάσαμε.

 Η ασφάλεια στο διαδίκτυο αφορά όλους

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα πολύ ευρύ θέμα που δεν αφορά μόνο τους νέους αλλά όλη την κοινωνία ειδικότερα δε τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Όπως φαίνεται, οι έφηβοι, σε αυτό το ταξίδι στις λεωφόρους της γνώσης που τους προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, είναι μόνοι τους, χωρίς ενήλικες δίπλα τους, γονείς ή εκπαιδευτικούς. Ακόμη, επειδή οι ενήλικες δεν μιλούν τη γλώσσα των παιδιών, δεν μπορούν να τους πείσουν, να τους ακούσουν και να συζητήσουν μαζί τους για τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Πηγή: Sigmalive.com

Σχόλια

 • _apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227


  Safe Internet - for Home: https://www.cyta.com.cy/safe-internet-for-home

  Η υπηρεσία της Cytanet Safe Internet - for home σου προσφέρει τη δυνατότητα να προστατέψεις τα παιδιά σου από το παράνομο, ανεπιθύμητο και επιβλαβές περιεχόμενο του διαδικτύου. Με ένα εύκολο και πρακτικό τρόπο μπορείς να επιλέξεις τις κατηγορίες διαδικτυακού περιεχόμενου, συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή/και εφαρμογές διαδικτύου, στις οποίες δεν θέλεις να επιτρέψεις την πρόσβαση, καθώς επίσης και να καθορίσεις το χρόνο επιτρεπόμενης πρόσβασης στο διαδίκτυο, για κάθε χρήστη του ηλεκτρονικού σου υπολογιστή.

  Η υπηρεσία παρέχεται με προκαθορισμένα προφίλ ώστε να μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις άμεσα με την εγκατάσταση της. Εάν επιθυμείς μπορείς να διαμορφώσεις τα προφίλ με βάση τις δικές σου ανάγκες, μέσα από μια απλή διαδικασία.

  safeMobile - για Android: https://www.cyta.com.cy/safemobile

  Η νέα εφαρμογή safeMobile, ενδυναμώνει το ρόλο σου σαν γονέας στη νέα ψηφιακή εποχή, προσφέροντας ελεγχόμενη ελευθερία & ασφάλεια στο παιδί σου, όταν αυτό χρησιμοποιεί το smartphone του.

  Η εφαρμογή safeMobile είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε όλους τους συνδρομητές της Cytamobile-Vodafone και είναι συμβατή με συσκευές με λειτουργικό android V2.3 (και νεότερο).

Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!

In this Discussion