Η Samsung θα κατασκευάζει το 80% των chips της Apple από το 2016

_apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227
επεξεργάστηκε Νοέμβριος 2014 σε Τεχνολογία
image
Apple και Samsung κατέληξαν σε συμφωνία που αφορά στην κατασκευή chips της πρώτης από την δεύτερη. Η συμφωνία αξίζει δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Samsung θα αποτελέσει τον βασικό κατασκευαστή και προμηθευτή επεξεργαστών της Apple από το έτος 2016 και μετά.
Η Κορεατική εταιρεία θα κατασκευάζει το 80% των επεξεργαστών που χρειάζεται η Apple ενώ το υπόλοιπο της παραγωγής θα αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρεία TSMC, που αυτή την περίοδο έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των επεξεργαστών της Αμερικάνικης εταιρείας. Να σημειώσουμε ότι η Apple σχεδιάζει η ίδια τους επεξεργαστές που χρησιμοποιεί στις συσκευές της. Οι Samsung και TSMC τους κατασκευάζουν.

Η συμφωνία ανάμεσα τους ήρθε λίγο καιρό αφότου οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να σταματήσουν όλες τις δικαστικές διαμάχες και να αποσύρουν όλες τις μηνύσεις που είχαν κάνει η μία εταιρεία στην άλλη εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών (οι εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία αδειοδότησης που όμως δεν ισχύει για τις ΗΠΑ).

Η Samsung θα αναλάβει την παραγωγή των chips στα 14nm σε συνεργασία με τον κατασκευαστή ημιαγωγών που έχει έδρα την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, GlobalFoundries. Η κατασκευή επεξεργαστών είναι αρκετά περισσότερο κερδοφόρα επιχείρηση για την Samsung από ότι η κατασκευή chips μνήμης flash (ένα ακόμη επίπεδο συνεργασίας με την Apple), και η νέα συμφωνία με την Apple ενδεχομένως να αντισταθμίσει τις σημαντικές απώλειες στα κέρδη από την επιχείρηση με τα smartphones που διαθέτει η Κορεάτικη εταιρεία.

πηγή: insomnia.gr
Σχετιζόμενο:
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!