Εφαρμογές για το αυτοκίνητο από Google και Hyundai

_apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227
image

To Android Auto API που παρουσίασε η Google με την Hyundai είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουν οι developers να βάζουν τις εφαρμογές τους στο αυτοκίνητο. 

Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές θα μπορούν να φύγουν από τα όρια των Smartphones ή των tablets και θα μπορούν πλέον να ενταχθούν στο οικοσύστημα του ταμπλό ενός αυτοκινήτου, όπως έχει δείξει ήδη η Hyundai με το μοντέλο 2015 του Sonata. Σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμα δύο είδη εφαρμογών. Το πρώτο από αυτά είναι οι εφαρμογές που σχετίζονται με την επικοινωνία μέσω μηνυμάτων, ενώ το δεύτερο είναι οι εφαρμογές audio.

Στην πρώτη περίπτωση, τα μηνύματα δεν εμφανίζονται στην οθόνη για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού, αλλά διαβάζονται από ηλεκτρονική φωνή. Ήδη έχουν παρουσιαστεί πρώιμες εφαρμογές των TextMe, textPlus, Kik και WhatsApp, οι οποίες έχουν παρουσιάσει την εκδοχή τους για την επικοινωνία μέσα στο αυτοκίνητο.

Στη δεύτερη κατηγορία, οι εφαρμογές audio επιτρέπουν την περιήγηση και αναπαραγωγή των αρχείων μουσικής. Εδώ έχουν δείξει οι iHeartRadio, Joyride, MLB, NPR, Pandora, PocketCasts, Songza, SoundCloud, Spotify, Stitcher και Umamo τις δικές τους προτάσεις για τη μουσική μέσω Android στο αυτοκίνητο. Οι χρήστες Android 5.0 Lollipop κινητών θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Android Auto με το κατέβασμα της ειδικής εφαρμογής στο smartphone τους.

πηγή: pestaola.gr


Σχετιζόμενο:
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!