Για άτόμα με προβλήματα ακοής

_apostolos__apostolos_ Member Αναρτήσεις: 227
επεξεργάστηκε Μάρτιος 2015 σε Σταθερή Τηλεφωνία
image

H επικοινωνία οφείλει να είναι ελεύθερη και προσιτή σε όλους, χωρίς διακρίσεις και συμβιβασμούς.

Η Cytamobile-Vodafone ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων με προβλήματα ακοής και σε συνεργασία με διάφορες οργανώσεις κωφών ατόμων, προσφέρει ειδικές χρεώσεις για πελάτες προγραμμάτων Συμβολαίου pay monthly και Προπληρωμένης soeasy pay as you go.

Οι ειδικές χρεώσεις παραχωρούνται σε υπηρεσίες της Cytamobile-Vodafone που αποδεδειγμένα προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια και διευκολύνουν τη ζωή και την επικοινωνία των ατόμων με προβλήματα ακοής.

Απευθύνονται σε πελάτες της Cytamobile-Vodafone, προγραμμάτων Συμβολαίου pay monthly και Προπληρωμένης soeasy pay as you go, που θα προσκομίσουν επικυρωμένο πιστοποιητικό αναπηρίας, σύμφωνα με την υφιστάμενη διαδικασία της Cyta, για την παροχή διευκολύνσεων σε άτομα με ειδικές κοινωνικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι άτομα που έχουν τη μόνιμη κατοικία τους στην Κύπρο, όπως αυτή ορίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, με ακουστική μειονεξία από το επίπεδο των 81 Decibel και πάνω και στα δύο αυτιά, που θα προσκομίζουν ένα από τα πιο κάτω αποδεικτικά:

• Πιστοποιητικό/Βιβλιάριο από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, στο οποίο αναγράφεται ότι το άτομο αυτό έχει ακουστική μειονεξία από το επίπεδο των 81 Decibel και στα δύο αυτιά.

• Βεβαίωση από το ακουολογικό κέντρο του Μακάριου Νοσοκομείου ή από ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο, η οποία να επιβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει απώλεια ακοής τέτοια που ακόμα και με ακουστική στήριξη δεν μπορεί να ακούσει και ως εκ τούτου να επικοινωνήσει με ακούοντα άτομα με έναρθρο λόγο (κωφοί) ή άλλο πιστοποιητικό από τη Σχολή Κωφών το οποίο να επιβεβαιώνει την αδυναμία έναρθρης επικοινωνίας με ακούοντα άτομα. (ακουστική μειονεξία πάνω από το επίπεδο των 81 Decibel και πάνω και στα δύο αυτιά).

Για τα δικαιούχα ανήλικα άτομα, θα πρέπει πέραν των πιο πάνω πιστοποιητικών, οι γονείς/κηδεμόνες να προσκομίζουν και τα ακόλουθα:

Βεβαίωση από το Γραφείο Ευημερίας ότι το ανήλικο άτομο είναι λήπτης βοηθήματος, το οποίο θα συνοδεύεται από αντίγραφο του πιστοποιητικού αναπηρίας.
Πιστοποιητικό Γέννησης ανήλικου ατόμου ή Βεβαίωση από σύνδεσμο στα οποία θα αναγράφεται η ημερομηνία γέννησης του.
Ταυτότητα γονέων ή κηδεμόνα.
Υπογραφή γονέων ή κηδεμόνα δικαιούχου ατόμου στην αίτηση Παροχής Τηλεπικοινωνιακών διευκολύνσεων σε ανήλικα άτομα με αναπηρίες.
Απόδειξη κηδεμονίας ανηλίκου ατόμου (π.χ. Διάταγμα Δικαστηρίου) σε περίπτωση κατά την οποία το ανήλικο άτομο είναι κάτω από κηδεμονία.
Στην περίπτωση των ανήλικων δικαιούχων, θα επωφελούνται των εκπτώσεων οι γονείς /κηδεμόνες. Με τη συμπλήρωση του 18ου έτους του δικαιούχου ατόμου, θα σταματά η παροχή των ειδικών χρεώσεων στον κηδεμόνα. Ακολούθως θα πρέπει ο δικαιούχος να προσκομίζει ξανά αποδεικτικά έγγραφα για να επωφελείται των ειδικών χρεώσεων.

Περισσότερα εδώ: https://www.cyta.com.cy/red-hearing-aid
Sign In to comment.

Έναρξη Νέας Συζήτησης / Ερώτησης »

Καλωσόρισες, επισκέπτη!

Φαίνεται πως έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ. Αν θέλεις να συμμετέχεις, πάτησε ένα από αυτά τα πλήκτρα!